RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger feil studier

Sist oppdatert:
Norske studenter velger i stor grad studier med dårlige jobbutsikter. Her er oversikten.

Det ventes stor etterspørsel etter lærere, hjelpepleiere, høyskole-ingeniører og muligens kandidater med IT-bakgrunn i fremtiden. Men norske studenter velger helt andre fag, melder Dagens Næringsliv. For lærere er det en nedgang i antall søkere med studiet som førstevalg på 12 prosent fra i fjor til i år.

Derimot venter Statistisk sentralbyrå mindre etterspørsel etter jobbkandidater med samfunnsfaglig bakgrunn, humanistiske fag, sivilingeniører, økonomi og administrasjon, samt industri- og håndverksfag fra videregående skole.

Humanistiske fag er blant de områdene med størst økning i søkningen.

- Det hele er egentlig ganske paradoksalt, at man velger bort jobbsikkerhet til fordel for noe mer usikkert. Jeg tror det handler om image. Mange for binder realfagene med noe nerdete, kjedelig og ikke minst vanskelig. De fleste vil heller lage film enn å bli dataprogrammerer, sier adm. direktør Paul Chaffey i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere