RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger Lufthansa framfor BA

Sist oppdatert:
Regjeringen i Sveits vil at flyselskapet Swiss skal alliere seg med tyske Lufthansa, sa finansminister Hans-Rudolf Merz torsdag.

Swiss har gjort det klart at selskapet ikke vil gå i allianse med britiske British Airways.

Ifølge Lufthansa-ledelsen i Frankfurt pågår det ingen samtaler om samarbeid med det sveitsiske selskapet, som ble dannet våren 2002 på restene av konkursrammede Swissair. Den sveitsiske stat eier 20 prosent av aksjene i Swiss.

Sist høst bestemte Swiss-ledelsen seg for å prioritere et samarbeid med British Airways (BA) framfor en tilnærming til Lufthansa. Men det sveitsiske selskapets nestsjef Walter Bosch sier nå at deltakelse i den britiskledede Oneworld-alliansen blir for dyrt.

– Prisen for partnerskap med BA var rett og slett for høy, framholdt Bosch torsdag. BAs konsernsjef Rod Eddington er skuffet over beslutningen, men understreker at britene fortsatt vil prioritere det sveitsiske markedet høyt.

I april i år ble den tidligere Lufthansa-mannen Christoph Franz utnevnt til toppsjef i Swiss. Franz overtok etter André Dose, som fikk i stand avtalen om deltakelse i Oneworld sammen med BA, finske Finnair, amerikanske American og fem andre selskaper.

(NTB-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere