RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vemodig Mæle selger livsverket

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Det er med tungt hjerte klesgründer Ola Mæle lar den styrtrike sunnmøringen Olav Nils Sunde overta livsverket.

Ola Mæle er mannen bak 80-tallets klessuksesser Bik Bok og Poco Loco. De virksomhetene er han helt ute av. Nå har han kvittet seg med nok et livsverk.

Stor tro på Sunde

Ola Mæle og flere andre store aksjonærer i klesimperiet Voice har solgt alle sine aksjer til Color Line-eier Olav Nils Sunde.

- Jeg har solgt mine aksjer til Sunde, og det har alle de fire største aksjonærene gjort. Jeg har stor tro på at Sunde er en langsiktig eier som kan Voice videre inn i den industrielle fasen, til Ola Mæle til TV 2 Nettavisen.

Vemodig

Voice-gründeren innrømmer at det er med tungt hjerte han kutter båndene til nok et livsverk.

- Som gründer er det alltid vemodig å skilles av med barnet, men det har jeg jo vært med på før også, sier han.

- Det som er hyggelig, er at det går godt i fortsettelsen, tilføyer kjendisinvestoren.

Ifølge Mæle er det styreformann Bjørn Rune Gjelsten som har framforhandlet aksjesalget med Olav Nils Sunde. Klesgründeren har ikke vært involvert i disse samtalene.

Satser på eiendom

Mesteparten av pengene fra Voice-salget har Mæle tenkt å bruke på tre store eiendomsprosjekter han er inne i. Han regner heller ikke med å bli arbeidsledig til tross for at han er ute av klesbransjen.

- Vi har mange interessante prosjekter i eiendom som tar mye av tida, sier Mæle.

Mæles viktigste eiendomssatsinger er utbyggingen av Kaldnes-brygga i Tønsberg, et utviklingsprosjekt i Lørenskog og et på Fornebu utenfor Oslo.

Kaldnes-prosjektet har fått mye negativ medieomtale den siste tida. Ifølge Dagens Næringsliv går salget av de første leilighetene gått meget trått. Medieomtalen gir ikke et riktig bilde av prosjektet, mener Mæle.

- Framdriften er god, og vi er i gang med byggingen av de første 96 leilighetene. Foreløpig har vi solgt 62-63 prosent, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere