RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter høyere ledighet

Sist oppdatert:
Konserndirektør Truls Frogner i Manpower mener at arbeidsledigheten vil gå ned, men at mange må regne med å være ledig en stund. Men Manpower merker økt etterspørsel etter arbeidskraft.

Ferske tall fra Aetat viser at det var registrert 90.000 ledige i Norge ved utgangen av april. Av disse var 65.000 kortidsledige, mens 25.000 var langtidsledige.

- Nedgangen i mai var ventet, men ledigheten kan stige igjen i juni. Heldigvis kommer de fleste raskt i ny jobb, og flertallet tjener på å skifte jobb. Slik vil det være i et arbeidsmarked i stadig omstilling. Korttidsledighet må betraktes både som et problem og en mulighet for den enkelte, sier Konserndirektør Truls Frogner i Manpower i en pressemelding.

Frogner melder at bemanningsselskapet merker økt etterspørsel etter arbeidskraft.

En undersøkelse Opinion har gjort for Manpower viser at en av tre nordmenn har vært arbeidsledig. Dermed kan det se ut til at arbeidsledighet gjelder langt flere enn de månedlige tallene viser.

Det er færrest blant de med utdannelse over seks år som har vært arbeidsledige. Blant personer uten utdannelse over grunnskolenivå eller en til tre års høyere utdannelse har henholdsvis 46 og 38 prosent opplevd ledighet.

I bykommunene har 37 prosent vært arbeidsledige, mens 29 prosent på landet har vært uten jobb. Det er flest arbeidstakere i Nord-Norge som har vært arbeidsledige, med 42 prosent. På Østlandet er tallet kun 25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere