RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scanpix

Venter ikke reaksjoner fra Avinor-ansatte

Sist oppdatert:
Til tross for de ansattes misnøye med at Avinor-sjef Randi Flesland får fortsette, tror ikke selskapets ledelse det vil komme reaksjoner.

- Vi har ikke fått noen signaler fra de ansatte om reaksjoner, og ledelsen i Avinor tror driften vil gå som normalt, sier fungerende pressesjef Jo Kobro i Avinor til TV 2 Nettavisen.

Dermed blir det ifølge Avinor-ledelsen ikke tilstander på linje med i slutten av september, da mange flygeledere ble sykemeldte etter beskjeden om at arbeidsplassen deres skal flyttes i Sola i 2008.

Flytrafikken i Norge stod stille i omtrent ett døgn, men forsinkelsene fulgte i flere dager etterpå.

Kobro tror imidlertid ikke flytrafikken vil lammes på samme måte dersom flygelederne igjen sykemeldes.

Styret i Avinor bestemte i et styremøte onsdag at administrerende direktør Flesland fortsatt har tillit, selv om de ansatte ikke var like enige. Forslaget om at Flesland ikke har styrets tillit og derfor må fratre sin stilling falt med fem mot tre stemmer.

- Vi kan ikke leve med at en leder i et sikkerhetsrelatert selskap skal sitte uten tillit fra de ansatte. Dette er en helt uholdbar situasjon, sier tillitsvalgt for flygelederne Bendik Heggelund til Aftenposten.

Heggelund mener Flesland-avgjørelsen ikke vil bidra til at grasrotstemningen blir bedre, noe som igjen kan føre til at sikkerhetssituasjonen igjen heller ikke forbedres.

Flesland var i utgangspunktet klar for et samarbeid med de ansatte, for å finne ut hvordan den videre utviklingen i Avinor skal være. Men dette samarbeidet er ikke de ansatte like interesserte i å være med på. Møtet torsdag mellom de to partene er avlyst, melder NTB ifølge dn.no.

De ansatte skal også true med mistillit overfor Avinor-styret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere