RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter kraftig rentefall

Sist oppdatert:
Endelig vil også de med studielån få glede av den rekordlave renta. Neste gang studierenta endres kan du regne med kraftig fall.

Prognosene for den flytende studielånsrenta antyder et kraftig fall neste gang rentesatsen skal fastsettes. Trolig vil den flytende renta kunne havne så lavt som 3,6 prosent.

Per i dag ligger rentesatsen på 5,9 prosent. Det er allerede besluttet at renta skal senkes til 4,2 prosent fra 1. januar. Fra 1. april kan renta altså igjen bli senket med 0,6 prosentpoeng.

Det bekrefter informasjonskonsulent i Lånekassa, Solbjørg Sørensen, overfor TV 2 Nettavisen.

Sparer deg 1150 kroner
To tredeler gjennom observasjonsperioden som danner grunnlag for fastsettelsen av den flytende renta ligger altså rentesnittet på 3,6 prosent.

Den endelige rentesatsen blir først kunngjort i januar. Hvis rentefallet blir som ventet vil studielånsregningen for deg med 200.000 i lån bli 1150 kroner lavere i kvartalet enn den er nå.

Ny fastrente
Samtidig vil du få muligheten til å binde studielånsrenta fram til årsskiftet. Lånekassa vil presentere sitt nye fastrentetilbud i starten av desember. Trolig vil tilbudet ligge på linje med de satsene som ble tilbudt i oktober.

Da kunne du binde studielånsrenta over tre år til 4,9 prosent, mens tilbudet over fem år var på 5,4 prosent.

I underkant av 200.000 kunder i Lånekassa vil ha mulighet til å binde renta fram til 10. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere