RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter lavere kraftpriser

Kraftmarkedet venter at strømprisen vil falle de neste tre årene. Derfor er det billigere å binde kraftprisen i tre år enn i ett år fremover.

- Det er nå lavere fylling enn normalt i kraftmagasinene. Derfor er prisene relativt høye. Men med normalt vær, venter kraftmarkedet at fyllingen etterhvert nærmer seg en mer normal situasjon. Ut fra dette forventer markedet at prisene kan synke noe, sier informasjonsdirektør Hartvig Munthe-Kaas ved den nordiske kraftbørsen Nord Pool til Aftenposten.

Men samtidig er kullprisene svært høye. Norge er en del av det nordiske kraftmarkedet der mye av produksjonen skjer med kullkraft. Dermed vil dyrere kull drive opp prisen i nordiske kraftmarkedet.

På Konkurransetilsynets oversikt er den beste prisen 36,40 øre pr. kilowatt-time (kWh) for en ettårs kontrakt og 33,97 øre pr. kWh for en treårs kontrakt. Dette er med et normalt forbruk og regnet inklusive moms. El-avgift og nettleie kommer i tillegg.

Statistisk sentralbyrås prisstatistikk viser at lønnsomheten av varmepumper og andre alternative energikilder har økt kraftig de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere