RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Venter lavere strømpris i vinter

Sist oppdatert:
Vannmagasinene er fullere enn på flere år, og nå tror ekspertene at strømprisen - mot normalt - skal ned i vinter.

Til nå har kraftprisen holdt seg høy i forhold til hvor mye nedbør det har kommet i høst. Årsaken kan være at produsentene holder igjen vann og heller importerer kraft, men trolig må de snart åpne slusene, skriver Aftenposten.

- Vi mener spot- og terminprisene har holdt seg på et relativt høyt nivå den siste tiden, når vi ser den hydrologiske situasjonen i sammenheng. Blant årsakene er trolig at vannkraftprodusentene holder igjen på vannet. Det vil si at de produserer beskjedent, og dermed holder prisene oppe, sier senior porteføljeforvalter i Bergen Energi, Thomas Angell til Aftenposten.

- Når de nå holder igjen på vannet, gjør de det av økonomiske hensyn, altså lønnsomhet. Når de igjen starter produksjonen for alvor, for det må de snart, vil prisene synke, sier han.

- Vår oppfatning av situasjonen tilsier en nedgang i prisen, derfor har vi varslet lavere pris. Når vi ser på den hydrologiske situasjonen, tilsier ikke den noen økning i prisene på denne siden av jul, sier adm. direktør Erik S. Winther i Gudbrandsdal Energi til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere