RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter svak økning i verdenshandelen

Sist oppdatert:
Verdens handelsorganisasjon WTO venter en svært svak vekst i verdenshandelen i år.

Verdenshandelen vil bare vokse med 3 prosent i år, spår WTO.

Sjefen for Verdens handelsorganisasjon WTO Supachai Panitchpakdi tar til orde for at de globale handelsforhandlingene snarest må komme i gang igjen.

En vekst på 3 prosent betyr at handelen sliter med den samme svake utviklingen som i fjor. Til alt overmål er dette tallet det beste av flere mulige resultater, og veksten kan komme til å bli så lav som 2 prosent, sa WTO-talsmenn onsdag ifølge NTB-AFP.

– Veksten var spesielt svak i fjerde kvartal av 2002, og i første halvdel av 2003 stagnerte handelsflyten nesten fullstendig. Dette svekker håpet om at verdenshandelen raskt skal ta seg opp igjen, het det i en rapport fra handelsorganisasjonen.

– Nå må verdens politiske ledere konsentrere seg om dagsordenen som er satt opp i Doha, kommenterte Supachai Panitchpakdi. Forhandlingene om en friere verdenshandel i Qatars hovedstad Doha har så langt ikke ført til noe resultat.

Forhandlingene kjørte seg fast på uenighet om konkurransespørsmål og investeringer på tvers av landegrensene. På et møte i Cancun i Mexico i september ble WTO-landene enige om å sette 15. desember som frist for ny bevegelse i den såkalte Doha-runden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere