RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens børser smiler

Sist oppdatert:
En begredelig desemberåpning til tross; onsdag kom sola tilbake til verdens børser.

Etter tre dager med fall løftet Wall Street seg igjen tirsdag. Det har fått positive konsekvenser for børsene i Asia.

Mer om det siden.

Etter en begredelig november måned, det fjerde største poengfallet i Dow Jones historie mandag og en like begredelig desemberåpning, fikk de tre viktigste indeksene i USA endelig et lite pusterom.

Tirsdag steg Dow Jones med 3,31 prosent. Den ble grundig slått av både S&P 500 og NASDAQ som gikk fram med henholdsvis 3,99 prosent og 3,70 prosent.

Mye av årsaken til den forsiktige optimismen er rekordlav oljepris, rekyl fra det kraftige fallet mandag og bilindustriens nye plan for hvordan regjeringen skal redde dem.

Så åpnet børsene i Asia.

Grønt er skjønt
Der bidro tallene fra Wall Street, sammen med implementeringen av flere redningspakker, til en dag med brede smil og grønne tall.

I klartekst betyr det en verdiøkning på nær samtlige viktige indekser i Østens riker.

Og igjen er Shanghai Composites den store vinneren med en verdioppgang på 3,56 prosent. Den er, som nevnt tidligere, den eneste indeksen som har steget den siste måneden. Og den har steget mye.

I et ellers fallende marked kan Shanghai Composites vise en fremgang på hele 13,79 prosent den siste måneden. Samtlige av de andre indeksene er i rødt.

Bred fremgang
Men Shanghai Composites er ikke den eneste indeksen som har gått fram på onsdagens handel. Nikkei i Tokyo er opp med 1,79 prosent og Hang Seng i Hongkong med 1,41 prosent.

Den eneste av de tunge indeksene i Asia som går tilbake er NSE 50 i India. Tilbakegangen er imidlertid på beskjedne 0,23 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere