RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens dyreste safir solgt

Sist oppdatert:
En eggformet dyp blå safir som har tilhørt dronningen av Romania ble i går verdens dyreste av sitt slag. Siste bud på auksjonen endte på 10 millioner.

Verdens dyreste safir, som engang tilhørte Romanias dronning Marie, ble onsdag kveld solgt for drøyt 10 millioner kroner under en glitrende auksjon i Geneve.

Det var auksjonshuset Christie’s som avholdt edelstenauksjonen på fasjonable Hotel Richemond. Samlet ble det solgt smykker og edelstener for over 173 millioner kroner, melder NTB/AFP.

Ifølge Christie’s styreformann François Curiel var responsen på auksjonen svært god.

– Jeg tror det skyldes at verdensøkonomien blir sterkere og sterkere. Vi har ikke opplevd auksjoner som har innbrakt 25 millioner dollar (171 millioner kroner) på ti år, sa Curiel.

Særlig spenning knyttet det seg til salget av en eggformet dyp blå safir, som ble oppdaget av juveleren Cartier i 1913 og en gang tilhørte Romanias dronning Marie.

I løpet av sekunder passerte budene prisanslaget på mellom 5,5 og 8,2 millioner kroner, før en anonym budgiver over telefon stakk av med den edle stenen for drøyt 10 millioner kroner.

En oval diamant på 63,93 karat gikk under hammeren for drøyt 29 millioner kroner, mens et halssmykke med diamanter og safirer, som engang tilhørte den amerikanskfødte grevinnen Alicia Spaulding Paolozzi, gikk til en anonym kjøper for drøyt 16 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere