RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Verdiras for Røkke-verft

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke var heldig med timingen av Aker Kværner-oppsplittingen. Verdien av hans verftsimperium Aker Yards er nesten halvert siden planen ble lansert.

Røkke sikret seg en høy eierandel i holdingselskapet Kværner ved å putte sitt heleide selskap Aker Yards inn i Kværner-systemet. «Prisen» Røkke fikk for verftsimperiet var 3 milliarder kroner. Nå er verdien redusert til 1,8 milliarder, skriver Dagens Næringsliv.

Hadde tredelingen av Aker Kværner blitt lansert i dag, ville Røkke fått langt færre aksjer i Kværner enn de 89 prosentene han nå antas å bli sittende med. Kværners viktigste eiendeler er aksjeposten i Aker Kværner og Aker Yards.

Det er bytteavtalen for Kværner-aksjonærene som gjør det mulig å regne ut markedsverdien av Aker Yards allerede en måned før selskapet børsnoteres. 21. april fikk nemlig Kværner-aksjonærene tilbud om å veksle inn sine Kværner-aksjer. For hver aksje de eier i Kværner, kan de få 0,6186 aksje i Aker Kværner og 0,3814 aksje i Aker Yards.

Det er det kraftige verdifallet for børsnoterte Aker Kværner og Kværner som er hovedforklaringen på at Aker Yards har tapt 40 prosent av verdien på under to måneder. Aker Yards skal etter planen børsnoteres i slutten av mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere