RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdt 16,5 milliarder dollar?

Foto: Facebook (Facebook)
Sist oppdatert:
Nettstedet taper store penger, men blir verdsatt til fantasisummer.

Facebook rangerer på 4. plass over verdens største nettsider, med over 200 millioner aktive brukere. Men penger klarer ikke selskapet å tjene.

Ifølge Wall Street Journal regner de med å øke omsetningen med 70 prosent i år, til et omsetning på rundt 500 millioner dollar, men det skal ikke være nok til å få selskapet til å gå rundt. Selv mener de at de kommer til å tjene penger for første gang i 2010.

Men denne dårlige historikken ser ikke ut til å skremme den russiske investeringsgruppen Digital Sky Technologies. Selskapet ønsker å kjøpe primæraksjer i Facebook for 200 millioner dollar, til en stykkpris som verdsetter det totale antallet primæraksjer i selskapet til 10 milliarder dollar.

Som en del av tilbudet ønsker de også å kjøpe B-aksjer for 100-150 millioner dollar, til en stykkpris som verdsetter B-aksjene til 6,5 milliarder dollar.

Det betyr at russerne mener at Facebook slik det står i dag er verdt 16,5 milliarder dollar - eller rundt 106 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Verken investeringsgruppen eller Facebook har ønsket å kommentere denne informasjonen, og det er høyst usikkert om Facebook har slått til på muligheten.

Facebook skal i lengre tid ha snust i markedet etter muligheten til investeringer, så det er ikke usannsynlig at Facebook vil godta dette kjøpet. Det blir i så fall første gangen større investeringer er gjort i selskapet siden 2007, da Microsoft bladde opp 240 millioner dollar for 1,6 prosent av selskapet. Ut ifra den verdien var selskapet verdsatt til 15 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere