RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vesta på rett vei

Forsikringsselskapet Vesta går stadig bedre. Resultatet ved utgangen av tredje kvartal var en halv milliard bedre enn på samme tidspunkt i fjor.

Vesta ble i likhet med konkurrentene hardt rammet av den økonomiske nedturen i fjor. Driftsunderskuddet for de første ni månedene i 2002 endte på 109 millioner kroner. Nå er både børsen og konjunkturene på vei opp igjen, og skadeutbetalingene har gått ned. Så langt i år har Vesta skrapt sammen et driftsoverskudd på 454 millioner,

– Vi er på rett vei etter en lengre periode med svake resultater, fastslår adm. direktør Erik Gjellestad.

Etter skatt og sikkerhetsavsetninger ble resultatet 189 millioner kroner, mot et underskudd på 267 millioner for ett år siden.

Økte premieinntekter er med på å forklare framgangen. Inntektene fra privatkundene har økt med 13 prosent i forhold til i fjor. Driftsoverskuddet for hele 2003 ventes å ende på knapt en halv milliard.

- Såfremt vi ikke rammes av større skader frem mot årsskiftet forventer vi å kunne levere et resultat for 2003 på nivå med tredjekvartalstallene, sier Erik Gjellestad.

Ifølge tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon hadde Vesta en markedsandel på 20,2 prosent per 30. september 2003 Dette er 0,3 prosentpoeng mindre enn ved utgangen av juni.

Vesta har 1500 ansatte, og har hovedkontor i Bergen. Selskapet er en del av Tryg Vesta-gruppen, med totalt 2,25 millioner kunder i Norden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere