RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veterinærene foreslår løsning

Sist oppdatert:
Den norske veterinærforening la mandag fram et forslag til umiddelbar løsning på veterinærkonflikten, som har krevd flere dyreliv.

Veterinærforeningen foreslår at deres motpart, Landbruks- og matdepartementet, trekker inn Kommunenes sentralforbund, kommuner og brukerorganisasjonene for å gjennomgå de lokale behovene for veterinærvakt og på den måten komme frem til forsvarlig vaktområder og bemanning som sikrer at syke dyr får hjelp innen rimelig tid i alle deler av landet.

Veterinærene lover å gjenoppta vakten med de nye timesatsene som foreningen og Landbruks- og matdepartement er enige om, så snart arbeidet med å utrede organiseringen av vaktene settes i gang, lover foreningen i en pressemelding mandag.

- Gambling med dyrs lidelse
Bakgrunnen for forslaget er at DNV mener departementet ikke har dokumentert at det er forsvarlig at én veterinær dekker to vaktområder om natten, i helgene etter klokken 16 og på høytidsdager.

- Uten en slik gjennomgang er det uforsvarlig å innføre store vaktområder og dermed gamble med dyrs lidelse, sier president Hans Petter Bugge i Den norske veterinærforening.

Flere ofre
- Dersom én veterinær skal betjene to vaktområder vil det føre til at alvorlig syke dyr får hjelp alt for sent. I mange tilfeller fører det til at dyr lider og dør før hjelpen kommer frem. Dette harmonerer neppe med landbruks- og matministernes uttalelser om at Norge skal være et foregangsland innen dyrevelferd.

Senest i helgen krevde veterinærkonflikten et offer da lamaen Maya døde under en komplisert fødsel i Amadeusparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere