RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG anmeldt for pokerreklame

Sist oppdatert:
VG trykket reklame for spillselskapet Victory247.com, som kjører en helsides annonse mot mot Valgerds pokerforbud. Nå anmeldes avisen.

Det internasjonale spillselskapet Victory247.com har satt i gang en stor reklamekampanje over en helside i VG og på boards i hele Oslo.

Valgerd bestemmer?
Kampanjen har et politisk budskap, og ber om valgfrihet for spillere.

En av annonsene viser en karikatur av Valgerd Svarstad Haugland med teksten «Skal Valgerd bestemme om du skal få spille poker med innsats?».

- Vi har anmeldt VG fordi markedsføring av spill og lotteri i Norge er forbudt. Vi har valgt å gå på de som trykker annonsene fordi de er lettere å nå og forføye over. Spillselskapene holder til på en eller annen kanaløy, og gir nok ganske pent f.., sier seniorrådgiver Bård Eikeset til TV 2 Nettavisen.

- Kunne blitt anmeldt
Han varsler at Lotteritilsynet også kommer til å ta skritt mot ClearChannel som står bak boardsene i Oslo.

- Hadde vi nektet å sette opp reklamen ville det vært et brudd på ytringsfriheten. Dette er et politisk budskap, og vi er forpliktet til å ta inn denne annonsen. Hadde vi nektet, kunne vi blitt anmeldt for å sensurere et politisk budskap. Vi tok en grundig vurdering om å sette opp denne annonsen, og fant ingen grunn til å nekte det, sier viseadministerende direktør i ClearChannel, Even Hegbom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere