RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG, Dagbladet og Aftenposten søndag

Sist oppdatert:
Allerede når du våkner søndag morgen, får du igjen kjøpt VG og Dagbladet. Aftenposten satser på en liten utgave.

I sene kveldstimer jobbes det nå på spreng med å sy sammen avis i Akersgata, etter at det lørdag i22-tiden ble klart at journaliststreiken er avblåst .

TV 2 Nettavisen skrev lørdag klokken 20.30 at partene satt i forhandlinger og at avklaring var ventet raskt. Like over klokken 22 var det klart at Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Journalistlag (NJ) var kommet til enighet.

En drøy halvtime senere er VG-desken i full gang med produksjon av avis igjen, for første gang på 11 dager.

- Forberedte oss
- Vi visste jo at partene satt i diskusjoner fra 21-tiden og forberedte oss på at det kunne bli avisdag i morgen, sier vaktsjef Sverre Joakimsen i VG til TV 2 Nettavisen.

Ved 23-tiden var ti-femten journalister kommet på jobb og like mange til var ventet inn for å bidra i innspurten før deadline.

- Har dere noe å ha på trykk til i morgen, da?

- Åjada, vi regner med 56 sider, en del av det er forhåndsprodusert før streiken startet. Det er greit å komme i gang igjen, en lettelse for alle parter, mener vaktsjef Joakimsen i VG.

Sprengjobbing mot deadline
Administrativ redaktør Lars Helle i Dagbladet lover både avis og søndagsbilag i morgen.

- Vi prøver å holde deadline for førsteutgaven kvart på ett. Vi har hatt en del stoff liggende klart, men når alt blir avklart så seint, var spørsmålet om både hovedavisen og magasinet kunne sendes ut samtid. Slik det ser ut nå, skal vi klare det, sier Helle.

Dagbladet blir søndag på totalt 96 sider, 48 sider i hovedavisen og 48 i bilaget.

- Kan du love at hele landet får mulighet til å kjøpe Dagbladet i morgen?

- Jeg vil ikke love noen ting, men hvis alt går som det skal, vil de fleste få mulighet til å kjøpe avisen som på en vanlig søndag, sier Helle.

Administrerende redaktør røper at de elleve dagene har vært en lidelse.

- Helt forferdelig
- Det har vært forferdelig for oss og vet også at det har vært vanskelig for både journalister og andre ansatte i avisen som har vært permittert. Jeg tror også en del lesere har savnet oss. Jeg håper de ikke har glemt oss helt, sier Helle.

Den nye avtalen som NJ og MBL ble enig om sent lørdag kveld, er han fornøyd med.

- Vi er glade for at partene omsider kom til enighet, det har vi ventet utålmodig på i elleve dager og det er en stor lettelse at det nå er over. Løsningen slik den ble, er en løsning vi kan leve med i Dagbladet, sier Helle.

Redusert Aftenposten
Aftenposten kommer også ut med søndagsavis, dog i en slankere utgave enn vanlig.

Redaksjonen jobbet sent lørdag kveld på spreng med å få fylt 12 redaksjonelle sider med ferskt stoff. I tillegg vil det være et tilnærmet normalt og bredt annonsetilbud i avisen, heter det på Aftenpostens nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere