RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG vil kvitte seg med 40

Sist oppdatert:
VG vil redusere bemanningen med 40 personer. Men frykter ikke «Dagbladet-tilstander».

Norges største avis skal kutte rundt 40 årsverk.

Nedbemanningen vil i utgangspunktet bli gjort ved å tilby førtidspensjonering til alle ansatte født før 1. januar 1945.

- Gleder seg til å jobbe
I alt er det 41 ansatte som oppfyller dette alderskravet. Spørsmålet blir derfor hvor mange som takker ja til tilbudet.

- I utgangspunktet er de ansatte og ledelsen enige rundt dette tiltaket, men det gjenstår å se hvor mange som takker ja. Heller ikke ledelsen tror alle vi ta imot tilbudet. Vi vet at noen er klare til å si ja, og at andre gleder seg til å komme på jobb hver dag, sier klubbleder Sven Arne Buggeland til TV 2 Nettavisen.

Han frykter ikke noen tilstander slik vi har sett i Dagbladet de siste månedene.

Ikke Dagbladet-tilstander
- På ingen måte. Det er ingen dramatikk i denne situasjonen. Det er en helt annen situasjon. De ansatte og ledelsen er enige om tiltakene. Når det gjelder hva som skal skje hvis ikke alle sier ja til tibudet, skal vi diskutere det når vi har fakta på bordet. Men situasjonen i VG er helt annerledes enn i Dagbladet. VG tjener godt med penger, sier Buggeland.

I forbindelse med kvartalspresentasjonen for Schibsted, som eier VG, sa konsernsjef Kjell Aamot at avisen måtte se på kostnadssiden på sikt.

Hos konkurrenten Dagbladet ble det ramaskrik da styret tidligere i år besluttet å redusere avisen med 89 årsverk. Nedbemanningen i Dagbladet kom som følge av dårlig opplagsutvikling. Også VG sliter med det samme. I løpet av årets fem første måneder falt VGs daglige opplag med rundt 14.000 aviser.

Opplagsfallet har slått inn på VGs resultater. I første halvår i år hadde avisen et driftsresultat på 138 millioner kroner - en nedgang på 18 millioner kroner i forhold til året før.

Det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med hverken sjefredaktør Bernt Olufsen eller adm. direktør Rolv Erik Ryssdal.

- En raus pakke
Ifølge Buggeland har de ansatte fått gjennomslag for sine tre kjepphester i denne saken. For det første at alle reduksjoner skal skje på frivillig basis. For det andre at det skal være reelle forhandlinger mellom ledelse og de ansatte. Og sist, at VG fortsatt skal ha en seniorpolitikk som gjør det mulig for alle som ønsker det å stå i arbeid til de er fylt 67 år.

Buggeland synes også de eldre ansatte har fått tilbud om en god sluttordning, selv om han ikke går i detaljer på denne.

- Det er et raust tilbud, sier Buggeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere