RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi er dårlige betalere

Sist oppdatert:
Økonomien blir bedre for de fleste. Samtidig går antall inkassosaker opp.

En ny rapport fra Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) viser at antall inkassosaker er doblet fra 1997 til 2004, og at vi har blitt dårligere til å betale regningene i tide.

Undersøkelsen av nordmenns betalingsvaner i 2004 er laget for GE Money Bank.

I en spørreundersøkelse svarte 60 prosent at de betalte én eller flere regninger for sent. I 1997 svarte 47 prosent det samme, skriver Aftenposten. Bare 20 prosent oppgir at de dropper regningene på grunn av manglende penger.

- Folk gir mer blaffen enn før, sier forsker Lars Gulbrandsen ved NOVA.

De slappe betalerne er godt representert i alle samfunnslag, men leieboere er dårligere betalere enn de som eier egen bolig. Og hvis du er dårlig betaler som ung er sjansen stor for at det fortsetter inn i alderdommen.

Undersøkelsen viser også at de som har mange forskjellige lån har vanskeligere for å betale renter og avdrag i tide. Gulbrandsen mener det skyldes blant annet dårligere oversikt med lånene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere