RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi er ville etter bildemobil

Sist oppdatert:
Nordmenn skifter mobil som andre skifter skjorte, og nesten alle telefonene som selges har kamera.

Også fjoråret ble et rekordår for mobiltelefonsalget, og overraskende ble det solgt hele 2,35 millioner mobiler.

Overraskende opptur
- Helt til slutten av fjoråret trodde vi at omsetningen av mobiltelefoner ville synke fra 2004, da det ble omsatt 2,05 millioner telefoner. Men salget i siste kvartal var så stort at den ventede nedgangen ble snudd til oppgang, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

Hele 93 prosent av mobiltelefonene som ble solgt i fjor hadde innebygd kamera. Kvaliteten på bildene blir stadig bedre og kan snart sammenlignes med de rimeligste digitale kameraene.

Salget av 3G-telefoner var derimot ikke spesielt høyt, bare 120.000 ble solgt i 2005. Til gjengjeld venter Elektronikkbransjen at tallet vil stige til en halv million i året vi er inne i nå.

Skifter ofte
- Årsaken var nok først og fremst at det foreløpig bare har vært en operatør i markedet og at det ikke har vært stort tilbud av tilleggstjenester, sier Andersen.

I gjennomsnitt skifter vi telefon hvert andre år, men unge brukere skifter telefon mye oftere. Det ser også ut til at en «nummer to-telefon» blir stadig vanligere.

Telefonene får stadig bedre skjermer, radio og lagringskapasitet for musikk, og video er en del av utviklingen. Snart kan du også se tv på mobilen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere