RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har 17,7 milliarder i forbrukslån

Sist oppdatert:
Aldri har Ola og Kari lånt så mye penger i usikrede forbrukslån. Til sammen har vi 17,7 milliarder kroner utestående i dyre forbrukslån.

Nordmenn lar seg åpenbart ikke skremme av de skyhøye rentene på forbrukslån. Til tross for at disse lånene ofte har en effektiv rente på opp mot 30 prosent låner vi som aldri før. Bare de første tre månedene i år økte de samlede forbrukslånene med 2,2 milliarder kroner, skriver Dagsavisen.

- Økningen er definitivt større enn det som har vært vanlig tidligere år, sier direktør Jan Fredrik Haraldsen i Finansieringsselskapenes Forening.

De 17,7 milliarder kronene vi har lånt i usikrede forbrukslån er fordelt på 2,2 millioner låneavtaler. Den klart største andelen stammer fra kredittkort og kjøpekort av ulike typer. Spesielt de siste årene har nordmenns vilje til å bruke kreditten på kortene økt drastisk.

Direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet bekrefter at utlånsveksten hos kortselskapene og finansieringsselskapene er høyere enn i bankene forøvrig. Han råder folk til å holde seg til ordinære banker fordi lånevilkårene for forbrukslån er betydelig dårligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest