RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har stor tro på egen økonomi

Sist oppdatert:
Ola og Kari har stor tro på egen pengepung. Sju av ti er positive til sin økonomiske utvikling i tiden som kommer. Høye strømpriser er det store spøkelset.

For selv om folk tror de vil få bedre økonomiske vilkår, sier vi samtidig at vi vil skru ned forbruket og spare mer enn vi har gjort tidligere i år.

Det fremkommer i MMIs meningsmåling som er utført for DnB i august.

Frykt for høye strømpriser har skylden.

- Folk er bekymret for strømprisene, sier forbruksøkonom Helen Rasmussen i DnB til NRK og viser til de erfaringene vi fikk gjennom forrige vinter.

Førsteammanuensis Hans Mathias Thjømøe ved Handelshøyskolen BI sier det er naturlig å være forsiktige med pengebruken i dagens situasjon.

- Det å bruke penger har ikke bare med rentenedgang og sparepenger å gjøre. Men det å bruke penger har også med hvordan man anser fremtiden å være. Og i dag er det mange skumle og vemmelige signaler, og alle slike signaler kjører over en rentenedgang, sier han til NRK.

Uansett hva ekspertene måtte mene, viser tall fra Statistisk sentralbyrå at forbruket er i ferd med å ta seg kraftig opp. Tall for detaljhandelen viste at nordmenn handler stadig mer, og veksten i handlelysten er større enn hva økonomene hadde regnet med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere