RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi låner stadig mer

Sist oppdatert:
Ferske tall fra Norges Bank viser at lånefesten fortsetter, og at gjelden hos det norsk folk øker videre.

Norges Banks iNorges Banks kredittindikator steg med 11,3 prosent de siste tolv månedene frem til utgangen av august. Det er en økning fra juli-tallene, da gjeldsveksten lå på 11,2 prosent, skriver Norges Bank i en melding fredag.

I forkant hadde de fleste økonomene regnet med at låneveksten ville havne på 11,3 prosent i august, så den marginale veksten er ingen overraskelse.

"Det skal store avvik til fra det som forventes for at det skal bli markedsutslag", skriver Nordea i sin morgenrapport ved ukeslutt.

Det var husholdningens låneglede som trakk opp denne gangen. Tolvmånedersveksten steg fra 12,4 prosent i juli, til 12,5 prosent ved utgangen av august.

Gjeldsveksten hos bedriftene holdt seg på forrige måneds nivå, som var 9,5 prosent.

Veksten i det glidende tremånedersgjennomsnittet for kredittindikatoren var 12,3 prosent ved utgangen av juli, ned fra 13,3 prosent ved utgangen av juni.

Kredittindikatoren er et tilnærmet mål for hvor stor innenlandsk bruttogjeld husholdninger, ikke-finansielle foretak og kommuner har i norske kroner og utenlandsk valuta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere