RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi skylder 9,8 milliarder i restskatt

Sist oppdatert:
Skattedirektoratet hadde ved årsskiftet 9,8 milliarder til gode i restskatt hos norske lønnsmottakere og personlige næringsdrivende.

Det er 600 millioner kroner mer enn ved inngangen til 2003, viser tall som Dagsavisen har innhentet fra Skattedirektoratet.

Totalt er det 275.370 krav bak summen. Noen har flere krav mot seg fordi de har ikke har betalt restskatt over flere år.

- Manglende betalingsevne er en årsak til at skattytere ikke betaler restskatten sin, sier seksjonssjef Nils Hjelle i Skattedirektoratet.

Men han medgir at det også i en del tilfeller er manglende vilje til å betale. Når skattemyndighetene iverksetter tvangsinnfordringstiltak viser det seg nemlig i en del saker at personene likevel har penger.

Hjelle regner med at direktoratet får inn en stor del av restskatten i løpet av året. De siste tre årene har skatteoppkreverne klart å drive inn i overkant av 80 prosent av kravene.

Hadde alle betalt inn det de skylder, kunne vi unngått neste års planlagte kutt ved sykehusene, og fortsatt hatt nær 6 milliarder kroner til overs.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere