RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tollvesenet

Vi smugler mer over Svinesund

Sist oppdatert:
Det er ikke bare de store beslagene det blir flere av, også folkesmuglingen over Svinesund øker.

Oslo (ANB): Om det er finanskrisen som er årsak, vites ikke, men det tas flere både store og små smuglere på svenskegrensen.

Kontorsjef Wenche I. Fredriksen ved grensekontrollen på Svinesund sier til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at både store beslag og mindre tollovertredelser øker i antall.

Mengde teller ikke
Mens det fram til og med november i 2007 ble utstedt 1696 forenklede forelegg ved Svinesund og Fredrikstad, har det i samme periode i år blitt utskrevet 2032. Et forenklet forelegg er en bot som vedtas på stedet for mindre overtredelser, og saken er dermed avsluttet.

– Vi har hovedprioritet på narkotika, men fram mot jul prioriterer vi også de som handler over lovlig kvote. Blir man stoppet, er det alltid regelverket som legges til grunn, uansett mengde, sier Fredriksen til ANB.

Øl og vin
Ettersom kjøttkvoten har økt til ti kilo, er det vin, øl, brennevin og tobakksvarer som smugles av småsmuglerne. Det er spesielt beslagene av øl og vin som øker. Og tallene tyder på at folk rett og slett smugler mer enn før.

– Det er ingen store variasjoner i Tollvesenets aktivitet de siste par årene. Men noe mer tilstedeværelse kan ha vært medvirkende til de gode resultatene vi har, sier Fredriksen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere