RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi sparer mer etter rentekutt

Folk flest kan glede seg over tusenvis av ekstra rentekroner, men selv om renta er over halvert er vi trofaste mot banken. En fersk undersøkelse viser at vi faktisk sparer mer enn tidligere.

Én av fire sier at de setter av mer penger til sparing etter rentekuttene de siste månedene. Én av fem har brukt mer på å betale ned gjelda, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen, som MMI har gjennomført for Postbanken, viser at folk velger å spare pengene til tross for at avkastningen for tiden er forsvinnende liten.

Én av fem i spørreundersøkelsen oppgir også at de har økt sitt daglige forbruk, mens én av fem ikke vet hva de skal gjøre med de ekstra pengene de har fått mellom hendene som følge av rentenedgangen, skriver Dagsavisen.

- Det overrasker meg at så få øker forbruket, at de klarer å holde igjen og ikke løper ut og kjøper nye sofaer og fjernsyn, sier Dine Penger-redaktør Tom Staavi til avisen.

I forbindelse med et foredrag i Trondheim tirsdag oppretthold sentralbanksjef Svein Gjedrem grunnholdningen som tilsier at det er mulighet for flere rentekutt i høst.

Økonomene er delt i spådommene, men flere tror nå at det kan komme et ytterligere kutt, slik at styringsrenta faller til 2,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere