RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi sparer mer i fond

Etter noen labre år, putter vi igjen pengene våre i fond. Forvaltningskapitalen i fondsmarkedet økte med 6,8 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde vi 128,4 milliarder kroner i norskregistrerte verdipapirfond. Til sammenlikning var forvaltningskapitalen på samme tid i fjor 106,5 milliarder kroner, opplyser Kredittilsynet i en melding.

I løpet av perioden juli til september var det en økning på 5,6 prosent, det vil si 6,8 milliarder kroner. Av disse kom 2 milliarder kroner fra nyinvesteringer, mens resten var positiv avkastning.

Det siste året har forvaltningskapitalen i fondene steget med 21,9 milliarder kroner. Av disse er 12,7 milliarder avkastning, mens resten er nytegninger.

Kombinasjonsfond var den fondstypen som hadde sterkest vekst i tredje kvartal, på 43,6 prosent. Nettotegningen var 1,14 milliarder kroner. Aksjefondene kom på en god annenplass, med 0,71 milliarder i vekst. Rentefondene hadde 0,15 milliarder kroner i positiv nettotegning.

Selv om veksten i kombinasjonsfondene er sterkest, er det likevel denne typen som er minst. Rentefondene er størst, mens aksjefondene er nest størst.

Foreløpige beregninger viser et positivt resultat før skatt for forvaltningsselskapene på 51,1 millioner kroner i tredje kvartal. Dette er en økning på 67,7 millioner kroner fra i fjor, da resultatet var negativt med 16,6 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere