RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi sparer mindre

Sist oppdatert:
Ferske tall viser at vi legger mindre penger til side nå enn for ett år siden.

Husholdninger og ideelle organisasjoner sparte seks prosent av inntekten sin i tredje kvartal i år. Til sammenlikning ble det spart 6,5 prosent i samme periode i 2004. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Den disponibel inntekt steg med 6,3 prosent i løpet av de tre første kvartalene i år, i forhold til fjoråret. Det er spesielt formuesinntekten som trekker den disponible inntekten opp, og mottatte aksjeutbytter slår positivt ut.

Sannsynligvis er det skattemessige årsaker til at utbetalingene av aksjeutbytte er høyere enn før.

Lønnsinntektene økte med 4,8 prosent i perioden.

Husholdningenes nettorealinvesteringer, som er både investering i bolig og de selvstendig næringsdrivendes investeringer i produksjonsutstyr, er beregnet til like over ni milliarder kroner i tredje kvartal 2005. Uten inntektene fra aksjeutbytte hadde finansinvesteringene vært klart negative dette kvartalet.

Inkludert inntektene fra aksjeutbytte har husholdninger og ideelle organisasjoner hadde finansinvesteringer på 3,3 milliarder kroner i perioden, ifølge nasjonalregnskapet fra SSB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere