RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi stjeler for 1,3 milliarder

Sist oppdatert:
Få land i Europa har så mye svinn i sine butikker som i Norge. Utro ansatte står for en tredjedel av alle tyveriene. Ta debatten her.

1,38 prosent av norske butikkers omsetning forsvinner i svinn. Det utgjør svimlende 3,9 milliarder kroner.

Tirsdag ble undersøkelsen The European Retail Theft Barometer lagt fram. Den viser at Norge er den sjette dårligste i Europa når det gjelder svinn i butikker. Det til tross for at norske butikker brukte 1,3 milliarder kroner på sikringstiltak i fjor, skriver Dagsavisen.

Tallet på ansatte som stjeler er i tillegg stigende. Mens antall butikktyver, som står for 44 prosent av svinnet, er synkende. Utro ansatte utgjør nå 34 prosent av svinnet.

- Vi er bekymret for denne økningen siden dette mistenkeliggjør alle i butikken fra butikksjef/daglig leder til de som er ekstrahjelper. På lang sikt ødelegger denne mistanken arbeidsmiljøet, sier sikkerhetskoordinator Thor Martin Bjerke i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Sikringstiltak og svinn koster totalt 1.600 kroner per nordmann, ifølge HSH. Dette gjør at den norske detaljhandelens kostnader forårsaket av svinn/kriminalitet, fortsatt er blant de høyeste i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere