RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi strutter av optimisme

Sist oppdatert:
Økende arbeidsledighet og fallende renter klarer ikke å rokke ved nordmenns optimisme. I en ny undersøkelse svarer over 50 prosent at de tror husholdningens økonomi vil bedres.

Meningsmålingsselskapet Stentio gjennomfører hver måned en undersøkelse om det norske folks syn på egen økonomi, boligpriser og arbeidsmarkedet. Trenden siden tidlig i sommer har vært veldig klar. Nordmenn blir stadig mer optimistiske, skriver Dagens Næringsliv.

52,9 prosent av de spurte svarer at de tror husholdningens økonomi vil bedre seg de i løpet av de kommende to månedene. Spesielt i Nord-Norge og Midt-Norge er det langt mer optimisme å spore i dag enn tidligere. Likevel er det i Oslo og Akershus at flest tror på bedret økonomi.

Også boligmarkedet vil gå godt fremover, tror det norske folk. 50,7 prosent tror på prisvekst. Det er nesten sju prosent flere enn i juli.

1000 personer deltar i den månedlige undersøkelsen. Daglig leder Arve Østgaard i Stentio betegner august-tallene som oppsiktsvekkende.

- Det er et klart skille mellom tidligere måneder og august. Endringen er dramatisk. Dette er en klar indikasjon på at de dårlige tidene er over, sier Østgaard til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere