RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil beholde dansk TV 2

De danske sosialdemokratene vil beholde TV 2 dersom de får makten etter valget som holdes i februar.

Den danske regjeringen, med Venstres statsminister Anders Fogh Rasmussen i spissen, har planer om å selge mellom 51 og 66 prosent av det danske TV 2.

Sosialdemokratene derimot, vil stikke kjepper i hjulene for dette salget, dersom de går av med seieren i valget neste måned.

-Vår plan er å avlyse salget av TV 2 og starte på nytt. Privatiseringen er e n dårlig ide. TV 2 er best sikret som en offentlig kanal gjennom å forbli på statens hender, sier partileder Mette Frederiksen til Jyllands Posten.

Nedsalget av statens eierandel i den danske TV-kanalen har vært blant de hesteste potetene i dansk næringsliv de siste månedene. Interessen for TV 2 har vært stor, og det var også spekulert i om flere norske aktører kan være interessert i den danske TV-kanalen.

Orkla, med sitt datterselskap Berlingske Officin, skal være interessert i TV 2. Mer usikkert, men det holdes fortsatt åpent, er det hvorvidt Telenor kan komme til å by på aksjene i løpet av våren.

Så fremt ikke Sosialdemokratene vinner valget da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere