RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bruke 8,7 oljemilliarder ekstra

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Frp går inn for å bruke 8,7 milliarder mer av overskuddet fra oljefondet enn regjeringen legger opp til.

Det ble klart da partiet la fram sitt alternative statsbudsjett i Stortinget fredag formiddag. Partiet foreslår å bruke fem oljemilliarder mer enn regjeringen i sitt alternative budsjettforslag. I tillegg plasserer partiet ytterligere 3,7 milliarder fra oljefondets avkastning i et eget utenlandsbudsjett.

I sitt alternative budsjett forslår partiet å kutte statens samlede utgifter med 13,4 milliarder kroner, men inntektene reduseres med hele 18,4 milliarder. Skatter og avgifter skal kuttes med nesten sju milliarder kroner i en Frp-styrt verden.

Opprørt Jensen
Partiets alternative budsjett er imidlertid ikke identisk med kravlisten partiet vil legge fram hvis regjeringspartiene innbyr til budsjettforhandlinger. Den listen er ikke klar, men er under arbeid i partiet, opplyste Frps nestformann, Siv Jensen, på pressekonferansen.

Jensen etterlyste også kontinuitet og retning for regjeringens politikk, og er opprørt over at regjeringen åpner for budsjettsamarbeid med SV den ene dagen og Frp dagen etter.

Krever forpliktende avtale
- Det å være gummiaktig, og ha evnen til å snu seg i alle retninger, gir ingen retning i det hele tatt, slo Jensen fast. Hun mener regjeringen bare besitter styringslyst, men ingen styringsvilje.

- Et budsjettforlik med Ap eller SV vil synliggjøre at regjeringspartiene er klinkende likegyldige i forhold til retningen i politikken.

Jensen gjentok også at Fremskrittspartiet står fast på forslaget om å binde regjeringen til en toårig forpliktende avtale som skal få slutt på "vinglingen" i norsk politikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere