RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bygge eget gasskraftverk

Sist oppdatert:
Statoil vil bygge sitt eget gasskraftverk på Mongstad. Naturvernforbundet fortviler og sier det vil forurense like mye som 200.000 biler. Se web-TV.

Utredningen av det som kan bli Statoils eget gasskraftverk på Mongstad er nå nesten i mål, men Statoil vil foreløpig ha minst mulig omtale av prosjektet.

Oljeraffineriet på Mongstad trenger selv like mye energi som hele Oslo, og blir etter planen den største kunden. Og det trengs mye gass. En tredel tas fra eget anlegg, mens to tredeler må hentes gjennom rørledning. De første gasskraftmotstanderne som har sett planene varsler bråk allerede. Naturvernforbundet mener hele prosjektet er moralsk forkastelig.

- Det er fryktelig trist og tragisk at de planlegger enda et sterkt forurensende gasskraftverk. Dette gasskraftverket som de planlegger her vil slippe ut like mye CO2 som 200.000 biler, sier leder i Naturvernforbundet i Hordaland, Tom Sverre Tomren til TV 2 Nyhetene.

Flere års planlegging
Selv mener Statoil at energiverket blir miljøvennlig, og at andre utslipp fra raffineriet blir mindre. Mer vil de ikke si før planene er ferdig. Flere års utredning skal etter planen være sluttført om bare få uker.

- Vi har vært på et informasjonsmøte, men det som er trist er at vi ikke fikk ta med oss noe dokumentasjon, foiler eller kopier ut derfra. Det kunne vist hvor langt de har kommet, og det skulle vi ønske offentligheten hadde fått tilgang på, sier Tomren.

Må ha konsesjon
Statoil kan ikke gjennomføre prosjektet uten konsesjon - men planleggingen har likevel vært omfattende.

Naturvernforbundet er oppgitt over at Statoil vil slippe ut enda mer CO2.

- Hvem skal slutte å kjøre bil og ta bussen og sykle i stedet? spør Tomren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere