RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fjerne ansatte og leie polakker

Fiskebedriften Skjervøyfisk har planer om å redusere antall ansatte, og leie inn arbeidsinnvandrere fra Polen i stedet. Nå venter bedriften på grønt lys fra LO.

De ansatte i Skjervøyfisk fikk et ublidt møte med arbeidsgiveren etter sommerferien. Fiskebedriften skal nemlig nedbemanne med mellom ti og femten personer. For å få unna filetskjæringen, ønsker bedriften å leie inn åtte østeuropeiske arbeidere.

- Vi samarbeider med et polsk selskap som henter inn ferdig utlærte filetkuttere. Fra det vil vi leie inn åtte personer til et prøveprosjekt som skal vare fra 7. september til 4. desember, sier daglig leder Espen Hanson til Nordlys.

Hanson vil imidlertid gjerne presisere at selskapet har som mål at de fleste i arbeidsstokken skal være fra lokalsamfunnet.

Skjervøyfisk AS går med underskudd og de ansatte har vært permittert i lange perioder.

Hanson forsikrer at innleie av de polske arbeiderne skjer i full forståelse med lokalt tillitsvalgte av Norsk Nærings- og nytelsesmiddelforbund, som er tilknyttet LO. I tillegg har selskapet fått godkjenning fra Aetat på at de ikke klarer å skaffe flere filetkuttere som kan ansettes på vanlige vilkår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere