RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby kopisperrer

Sist oppdatert:
En britisk forbrukerorganisasjon ønsker å lage et lovforbud mot kopisperrer på musikk og film.

Den britiske forbrukerorganisasjonen National Consumer Concil (NCC) har tatt kontakt med medlemmer av det britiske parlamentet for å kjøre gjennom en ny lov som trygger forbrukeres rettigheter til underholdning som de kjøper, skriver The Register.

Bransjen trenger styring
Organisasjonen mener at den senere tids avsløringer, særlig fra Sony BMGs side med root-kit-lignende programvare, viser at bransjen ikke er i stand til å håndtere slike kopibeskyttelser på egenhånd.

NCC hevder at DRM-beskyttelser hindrer forbrukerne i å gjøre legitime ting som å avspille sine DVD-plater i utlandet og å lage egne samlinger av musikk som de selv har kjøpt.

Utstyr er i fare
- På grunn av dagens situasjon er forbrukernes eget utstyr i fare, de stilles overfor begrensninger i bruken av et produkt, de får dårlig informasjon når de kjøper et produkt og stilles overfor urettferdige betingelser, sier organisasjonens talskvinne, Jull Johnstone, til The Register.

Under nye EU-regler beskyttes kopisperrende av loven, og det er lite trolig at organisasjonen får det som de vil.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere