RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby ripping av cd-er

Sist oppdatert:
Musikkbransjen har ombestemt seg, og vil forby å kopiere musikk du har på cd over på mp3. De vil også forby å lage backup av dine cd-er.

I den såkalte «MGM v. Grokster»-saken, som var musikkindustriens kamp i amerikansk høyesterett for å stoppe fildelingstjenesten, argumenterte musikkindustrien at det å rippe musikk fra cd-er du har kjøpt på lovlig vis, og kopiere den inn på datamaskinen, var lovlig.

Nå ser det derimot ut til at de har ombestemt seg, skriver EFF.

I forbindelse med vurderinger av reglene i den såkalte DMCA-loven i USA, som omhandler digitale rettigheter, hevder nå industrien at det å ta en sikkerhetskopi av en cd eller legge kopiere musikken over på en datamaskin, på ingen måte må kunne anses som «fair use».

Unntaket er hvis en får eksplisitt tillatelse til dette av rettighetshaverne, noe som i praksis vil være umulig å få.

Dette betyr at musikkindustrien ønsker å selge deg musikken to ganger, én gang på cd, og én gang på nettet slik at du kan høre musikken på mp3-spilleren eller mens du sitter fremfor datamaskinen. Så gjenstår det å se om industrien er klar for å halvere prisen.

Les flere IT-saker på våre IT-sider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere