RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi restaurantene smilefjes

Sist oppdatert:
Mattilsynet vurderer nå en merkeordning der resultatet av næringsmiddeltilsynets kontroller kan bli hengt opp på døren til serveringssteder og butikker. Vurderingene kommer i form av sinte eller blide fjes.

I Danmark blir serveringssteder og dagligvarebutikker rangert med ulike smilefjes (Smiley), som spenner fra blid til sur. Det siste betyr at bedriften har fått en bot, er anmeldt til politiet eller har fått inndratt en av sine bevillinger.

Forbrukerrådet mener ordningen kan innføres i Norge også. Da blir det nemlig lettere for forbrukerne å se hvor god eller dårlig en virksomhet er til å overholde matvarelovgivningen, skriver forbrukerportalen.no.

- Forbrukerrådet er positive til at det på sikt kan etableres en Smiley-ordning i Norge, lik den Danmark har i dag. Vi mener dette vil gi innsyn og åpenhet rundt inspeksjoner av restauranter og butikker som Mattilsynet inspiserer, sier seksjonssjef Stine Wohl Sem i Forbrukerrådet til nettstedet.

Forbrukerrådet har nettopp sendt Mattilsynet sine synspunkter på den danske vurderings-metoden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere