RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha bedre matmerking

Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)
Sist oppdatert:
Nå skal det bli lettere å se om matvarene i butikken har vært fryst ned og tint opp før du kjøper dem.

Mattilsynet inviterte de ulike aktørene til et møte onsdag, for å se på hvordan produsentene best kan opplyse om behandlingen av matvarene.

Konklusjonen var å danne en arbeidsgruppe, bestående av bransjeforeninger, forbrukersiden og Mattilsynet. Gruppen skal utforme felles retningslinjer for hvordan tinte matvarer skal merkes, opplyser tilsynet i en melding.

Det vil si at du i fremtiden lettere skal kunne se om kjøttet eller lompene du kjøper har vært fryst ned og tint opp før de er kjørt ut i butikkhyllene.

- Retningslinjene blir klare om kort tid, sier rådgiver Anita Nesbakken i Mattilsynet til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Nesbakken kan forbrukerne i fremtiden vente bedre informasjon, og de vil slippe å føle seg villedet.

Det har hittil vært ulik praksis i matvarebransjen i forhold til å informere forbruker om behandling av produktet. Kjøtt- og fiskebransjen har gitt fryse-informasjon om enkelte av sine varer, mens bakervarebransjen ikke har opplyst at for eksempel brød har vært fryst og senere tint opp.

Også EU har valgt å se nærmere på problemstillingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere