RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha bedre sukkermerking

Sist oppdatert:
Mattilsynet vil ha bedre merking av sukker på matvarene. Ifølge dagens regler trenger ikke matvareprodusentene å fortelle deg akkurat hvor mye sukker som er i produktet.

- Sukker ødelegger kostholdet ved å tilføre tomme kalorier. Vi ønsker å øke forbrukernes forståelse av matvarenes ernæringsmessige egenskaper, slik at de kan ta informert valg i matbutikken, sier Anita Utheim Nesbakken i Mattilsynet i en melding.

Nå ønsker Mattilsynet å innføre obligatorisk merking av sukker.

Tilsynet vil ha et likt system for merking over hele verden, slik at det blir lettere å lese hva produktet innholder uansett land.

- Dersom hvert enkelt land har forskjellige symboler og utforminger, blir det vanskelig for forbrukerne å orientere seg, påpeker Nesbakken.

Mattilsynet har opprettet en arbeidsgruppe som skal arbeide med å få gjennomslag for forslaget om obligatorisk merking av sukker. I gruppen deltar blant andre Sosial- og helsedirektoratet, Mattilsynet, Forbrukerrådet, undervisningssektoren, Tine og NBL. I tillegg deltar tilsynet i arbeidet med å lage et nytt EU-direktiv om å opplyse om næringsstoffer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere