RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Blair-hjelp mot Røkke

Foto: Scanpix
Tidligere ansatte i Kjell Inge Røkkes arkivsystemselskap Dexion Group demonstrerte i helgen i valgkretsen til Tony Blair i protest mot at de går glipp av pensjonene sine.

Etter at Kjell Inge Røkke, som eier 76,6 prosent av Dexion, slo tre britiske datterselskaper konkurs etter underdekning i pensjonskassen, mister mange det meste av pensjonen, skriver Aftenposten.

Demonstrantene ønsker en lov som skal gi kompensasjon for arbeidere som taper opptjent pensjon. Men loven, Pensions Bill, ventes først vedtatt i 2005. Dermed hjelper den ikke de som allerede er rammet.

- Vi ønsker å forsikre oss om at regjeringen skjønner at denne saken ikke vil bli glemt, sier 61 år gamle Mike Wailes som jobbet 24 år i Røkke-selskapet. Wailes regner med at han bare får utbetalt 20 prosent av den pensjonen han har spart opp i Dexion.

Ved utgangen av 2002 hadde Dexion International en underdekning i pensjonsforpliktelsene på 325 millioner kroner med dagens pundkurs. I mai satte Røkke ned foten og konkursen var et faktum for Dexion International og to andre datterselskaper i Dexion Group.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere