RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha innvandrer-sjefer

Tre av Norges mest flerkulturelle arbeidsplasser går sammen i et prosjekt for å rekruttere innvandrere til lederstillinger.

- Vi har ansatte fra 67 nasjoner som kan mer enn 30 språk. Men de fleste jobber som renholdere, på vaskeriet og på kjøkkenet. Nå vil vi at også ledersjiktet skal gjenspeile vår flerkulturelle arbeidsplass, sier Anita Walsøe ved Ullevål Universitetssykehus til VG.

Oslo Sporveier, Ringnes Bryggeri og Ullevål universitetssykehus har gått sammen om et prosjekt for å rekruttere 45 innvandrere fra egne rekker til lederstillinger. For selv om disse arbeidsplassene har ansatte fra mange land, er det få ansatte med minoritetsbakgrunn i lederstillinger.

Det kryr av godt utdannede renholdere, trikkeførere og kjøkkenassistenter som aldri har fått sjansen til å bruke sin kompetanse fra hjemlandet. De forblir på bunnen av jobbhierarkiet, skriver avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere