RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha lang karantenetid ved jobbskifte

Jusprofessor Eivind Smith foreslår en karantenetid på inntil to år for ansatte som går fra sentrale offentlige stillinger til privat sektor.

- Det er helt uakseptabelt å gå rett over fra en offentlig til en privat stilling, uten å skifte saksområde. Det er behov for en karantenetid på ett til to år, sier Smith til Aftenposten.

Han mener dagens ordning med tre måneder er å regne som ingenting. I løpet av en måned legger regjeringen frem forslag om karanteneregler.

Arbeids- og administrasjonsminister Morten Andreas Meyer sier at det ikke er gitt at utvalget som arbeider med saken lander på en løsning med obligatorisk karantene, selv om han ser gode argumenter for det.

En overgang som nylig vakte oppsikt, var jobbskifte til helseminister Dagfinn Høybråtens politiske rådgiver, Pål Christian Roland. Han tok jobb som administrerende direktør i Legemiddelindustriforeningen. Roland har vært en sentral medspiller i Høybråtens arbeid med å regulere legemiddelindustrien, og han har arbeidet med stortingsmeldingen om legemiddelpolitikk som kommer til høsten. Han måtte gå fra departementet på dagen, og får en tre måneders karantenetid med lønn fra staten.

Mange mener en slik karantenetid er for kort, og Stortinget har derfor bedt regjeringen vurdere karantenereglene.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere