RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha ny tiltale i Tomra-saken

Sist oppdatert:
Det er duket for ny tiltale i Tomra-saken etter at Riksadvokaten har omgjort Økokrims vedtak om henleggelse av innsidesaken mot Oslo-investoren Jan Olav Steensland.

Steensland blir likevel tiltalt i forbindelse med den såkalte Tomra-saken. Det har Riksadvokaten bestemt.

- Min oppfatning er at Riksadvokatens avgjørelse bygger på en fullstendig misforståelse. Jeg føler meg veldig trygg på at denne saken ikke ender i retten, sier Steensland til Dagens Næringsliv.

Saken mot Steensland ble i første omgang henlagt på grunn av ”bevisets stilling”. Steensland hadde i 2001 kjøpt Tomra-aksjer etter tips fra DnB-megler Jan Thomassen Thomassen var samtidig i ferd med å utføre en større kjøpsordre for flere topp-ledere i Tomra.

Thomassen ble tidligere i år dømt til betinget fengsel i 60 dager og 30.000 kroner i bot for brudd på verdipapirhandelloven. Økokrim har anket dommen fordi man mener straffeutmålingen er for lav, melder Finansavisen.

Tomras tidligere finansdirektør, Helge Nerland, er dømt for brudd på meldeplikten, mens Thomassens tidligere arbeidsgiver, meglerhuset DnB Markets, aksepterte en bot på én million kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere