RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hjelpe fiskerne

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl mener fiskerinæringa og Nord-Norge kunne trenge et profesjonelt investormiljø à la Folketrygdfondet.

Heyerdahl var første hovedtaler under den to dager lange fiskerikonferansen Fisk 2004 som åpnet i Tromsø mandag. Uten nærgående kjennskap til næringa delte han generelle tanker om ledelse og langsiktige strategier med representanter for Norges nest største eksportnæring.

Ifølge Heyerdahl er en av svakhetene i næringa at den mangler mot som følge av mangel på forutsigbarhet, skriver NTB.

– Hvis rekene forsvinner noen måneder hvert 10.-15. år, er det viktig å opptre som om rekene ikke er forsvunnet for alltid, sa Heyerdahl som oppfordrer til frodighet i utøvelsen av en langsiktig industriell tenkning.

Han peker også på at fiskerinæringa spesielt, men også næringslivet generelt trenger den gode industrielle samtalepartner som kan bidra med finansiering av innovative prosjekter.

– Ingenting ville vært bedre for Nord-Norge enn at man etablerer et nytt Folketrygdfond i Tromsø. Men dette er et tungt løp. Sosialøkonomene i Norges Bank og Finansdepartementet vil ikke bli begeistret. Det er fordi de ikke har skjønt poenget, sier Heyerdahl..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere