RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hjelpe tusenvis med strømregningen

(Hafslund)
Regjeringen vil gi 318 millioner kroner til 125.000 husstander.

Oslo (ANB): Regjeringen blar opp 318 millioner kroner i ekstra bostøtte til de om lag 125.000 husstander som vil slite med å betale skyhøye strømregninger.

- Som tilskudd til de høye strømregningene som nå kommer, foreslår regjeringen å gi ekstra utbetaling til alle som får bostøtte, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

En barnefamilie på fem kan få en utbetaling på 2.900 kroner. Regjeringen legger nemlig opp til å gi 2.500 kroner til en husholdning med en person, og så skal det gis 100 kroner i tillegg per familiemedlem.

Kald periode
- November ble en av de kaldeste månedene på lenge, og sprengkulda har holdt seg inn i desember og januar i store deler av landet. Samtidig har strømprisene økt, sier kommunalministeren.

– Mange vil nå få høye utgifter til oppvarming av boligen. Det vil være en spesiell utfordring for de som har dårlig økonomi, sier Navarsete.

- Økt bostøtte er en treffsikker ordning og et håndslag til de som trenger det mest, sier hun.

Statlig ordning
Bostøtten er en statlig stønadsordning til de som har lave inntekter og høye boutgifter. Det er kommunene som står for utbetalingen av bostøtten.

- Jeg håper at Stortinget kan behandle denne saken så raskt som mulig, sier Liv Signe Navarsete og varsler at ekstrautbetalingen da bør kunne komme i begynnelsen av mars. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere