RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ansette vestkantungdom

Sist oppdatert:
SuperOffice ansetter konsekvent ikke ungdom fra «Oslos beste vestkant». De er nemlig for bortskjemte, mener sjefen.

SuperOffice-gründer Une Amundsen styrer unna rekruttering fra Oslos vestkant, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ansetter konsekvent ikke unge folk fra Oslo 3 – fra beste vestkant. Fordi de er for fulle av glasur, sa Amundsen da han denne uken holdt foredraget «Bortskjemte drittunger – vil næringslivet ha dem?» på BI i Kristiansand.

- De har et sinnssykt opphøyet selvbilde. De blir gjerne kjørt på jobb av foreldrene klokka ni – for de liker ikke å stå opp for tidlig. Men de av dere som skal inn i det offentlige har ingenting å frykte. For det offentlige vil fortsette der foreldrene deres slapp, sa Amundsen.

Han mener at hans egen generasjon, «dessertgenerasjonen» har skapt «glasurgenerasjonen».

- Foreldrene kjører dem overalt og løfter dem frem. «Tenk så flink du er. Tenk at du skal begynne på skolen. Å, så fint», sa Amundsen.

Om sin egen karriere kunne Amundsen fortelle at han ble kastet ut av handelsgym. «Et samlet lærerråd er enig om at vi ikke ønsker Dem som elev, herr Amundsen», var beskjeden.

- Jeg hadde tidlig en ambisjon om å bli businessmann. For faren til en kamerat var det. Med en svær amerikaner som brukte piggdekk hele året. Sånn at vi kunne høre at han kom. Sånn skulle jeg bli, sa Amundsen.

Hva mener du om vestkantungdom? Duger de i arbeidslivet? Ta debatten i Veggavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere