RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Christian Bakken/TV 2 Nettavisen

Vil ikke fusjonere med Hydro

Sist oppdatert:
STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Statoil-sjef Helge Lund er ikke interessert i å by opp erkerivalen Eivind Reiten til dans.

Sist vinter, mens Statoil fortsatt vaklet i kjølvannet av Iran-skandalen, valgte selskapet å gå inn i fusjonsdiskusjoner med Hydro. Forsøket strandet før det kom skikkelig i gang, men initiativet illustrerer at det tenkes stort i deler av det norske oljemiljøet: Statoil og Hydro ville sammen bli en mastodont, både i norsk og europeisk sammenheng.

Men den nytilsatte Statoil-sjefen Helge Lund er ikke interessert i å bidra til norgeshistoriens største fusjon, ihvertfall ikke foreløpig.

- Den ballen er lagt død, sa han på mandagens pressekonferanse.

Lund fremholdt at han ikke har brukt noe tid på å vurdere en fusjon med Hydro i den fem månedene som gikk fra han fikk jobben til han tiltrådte 15. august.

- Det er ikke et tema jeg har lagt vekt på. Jeg føler at den ballen ble lagt død fra selskapenes side tidligere i år, sa Lund, som også hadde lagt merke til at fusjonstanken vakte lite begeistreing i det politiske miljøet.

På sikt medga Lund at døren kan komme til å bli åpnet på gløtt igjen for Eivind Reiten og kompani.

- På generelt grunnlag kan jeg si at olje- og gassindustrien utvikler seg løpende, og det kan ikke utelukkes at man vil jobbe med strukturelle spørsmål også i vårt tilfelle, sa konsernsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere