RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke gi Bondevik rente-æren

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener hans regjering har dyttet ned renten. Det får fagøkonomene til å steile, de mener Bondevik slett ikke bør få æren for oppturen i norsk økonomi.

- Renta har gått ned fra sju til 1,75 prosent siden vi tok over etter Stoltenberg-regjeringa. Det har betydd mye for bedriftene og for den enkelte familien, har Bondevik sagt tidligere ifølge NRK.

Også den økte eksporten av norske varer tar Bondevik æren for.

Fagøkonomene mener Bondevik villeder når han sier det er hans regjering som har fått fart på økonomien.

Ifølge økonomene er nemlig hovedårsaken til den bedrede økonomiske situasjonen her til lands oppsvinget i internasjonal økonomi. Eksporten henger i tillegg først og fremst sammen med at etterspørselen etter norsk olje har steget.

Både professor i sosialøkonomi Steinar Holden og sjeføkonom Elisabeth Ålvik i SE-Banken reagerer på Bondeviks uttalelse. De mener statsministeren og regjeringen ikke kan ta æren for verken den lave renten eller den økte eksporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere