RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha nettverkskvinner

Kjente styreledere som Christian Thommesen, Jens Kristian Thune og Harald Arnkværn ønsker ikke å benytte kvinnenettverk for å finne kvinnelige styremedlemmer.

Det viser en undersøkelse fortetatt av to studenter ved BI. Janne Log Røren og Mona Hellund har i forbindelse med kurset «Styrelederkompetanse» intervjuet 12 kjente styreldere om deres forhold til rekruttering av kvinnelige styremedlemmer.

Til tross for at det etterhvert florerer med kvinnelige nettverk som skal fremme kvinners kompetanse og mulighet til å få styreplasser, ser disse nettverkene ikke ut til å fungere.

- Ingen av de vi har intervjuet kunne tenke seg å rekruttere styrekandidater fra kvinnedatabaser og lignende. De ønsker å finne dem i sine egne nettverk, sier Log Røren.

- Kvinner som ønsker styreverv må i større grad synliggjøre egen kompetanse og søke mot mennenes nettverk. Det har lite for seg å bruke ressurser på å treffe andre kvinner som har lyst tpå styreverv eller håpe på å bli oppdaget, sier Mona Hellund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere