RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke ha taxfree

Foto: Heiko Junge, Scanpix
Selv om NSB skulle få lov til å selge taxfreevarer, så ønsker ikke Nor-way Bussekspress å ha tilsvarende tilbud på sine utenlandsruter.

- Vi er realistiske og ser at taxfree-salg vil være praktisk vanskelig å gjennomføre på våre ekspressbusser til utlandet, sier Marit Istad i Nor-way Bussekspress til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Et flertall på Stortinget er åpne for taxfree-salg på internasjonale jernbanestrekninger. Dermed likestilles NSB med flytrafikken.

Istad mener det i utgangspunktet er konkurransevridning om det blir taxfree-salg på toget og ikke på buss. Men hun tror ikke det blir en veldig stor faktor for de reisende.

Samfunnskontakt Svein Ringstad i NSB mener togreisende til utlandet bør få kjøpt sin taxfreekvote på Oslo S, spesielt hvis det blir mulig å kjøpe avgiftsfritt også ved hjemkomst.

Informasjonssjef Egil Otter i Norges Automobilforbund mener det er uaktuelt at bilister som kommer over grensen skal få like taxfreerettigheter som fly- og togreisende. Otter påpeker at man er i ferd med å avvikle det avgiftsfrie salget ellers i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere